Veske drømmen

Det er ikke lengere bare supermodeller og skuespillere som pryder seg med de dyre kreasjonene. Hobbyen som veskesamler har spredt seg fra å være noe bare de rike hadde, til noe også studenten velger å bruke en helt måneds budsjett på . Hva er det egentlig som får disse menneskene til å bruke tusenvis av kroner på vesker? Vi har snakket med tre damer som alle har en ting til felles, de er svake for designer vesker.

Oda Buvarp er 18 år og går siste året på videregående. Hun jobber deltid på den lokale matbutikken for å finansiere russetiden hun har i vente, likevel har hun allerede klart å samlet seg opp en veskesamling til en verdi av mer enn 25 000 kroner.

Vi spurte Oda hvilke prioriteringer hun gjør når hun skal investere i en veske, og dette var svaret vi fikk;

- Det krever ikke så mye sparing, de fleste kjøpene er gjort delvis på impuls. Det er selvfølgelig vesker jeg har tittet på eller ønsker meg, men når jeg først kjøper de er det sjeldent planlagt. Nå som jeg ønsker meg dyrere vesker, krever det selvfølgelig en del mer sparing.

Oda røper at hun planlegger et nytt veske kjøp. Neste på listen står en Prada Saffiano, med en prislapp på overkant av 13 000 kroner. Hun innrømmer at den ultimate veskedrømmen er en Chanel Classic Flap bag, med gull lenke.

Maria Økter er Brand Manager i Oasis, Warehouse, Coast og Benetton i Norge, og setter stor pris på kvalitet når hun velger ut sine skatter. Hun ser etter tidløse vesker som skiller seg ut men allikevel passer en hver anledning.

- De designer-veskene jeg har kjøpt er laget av høykvalitets skinn og produktene er sydd for hånd. Designet på veskene er tidløse og unike.

I sin samling har blant annet en Fendi 2jour Navy, Louis Vuitton Alma Epi leather og Céline Phantom bag, dette er veskene hun anser som sine favoritter.

LV Alma er I gult skinn og er statement-vesken min. Den er funky og ung i fargen, men likevel konservativ og fin i formen og linjene. Denne kjøpte jeg for 12 år siden, og det var den første vesken jeg kjøpte fra egen lomme. Den ser fortsatt like fin og ny ut i dag! Céline Phantom bag I sort skinn er «to die for». Céline er et av de eldste  motehusene som er kjent for sitt håndverk. Jeg ble rett og slett forelsket i denne vesken. Jeg trengte en ny veske til jobb og da passer Fendi 2jour perfekt. Den er romslig og har god plass til det man trenger I løpet av arbeidsdagen.

 Slik som Oda, planlegger også Maria å gå til innkjøp av en Chanel Classic Flap Bag, men hun har også andre godbiter på listen, deriblant Fendi Peekaboo eller en av de klassiske fra Dior. Likevel ligger listen for drømmevesken enda høyere enn som så.

En Hermes Birken i kamel eller Hermes Signatur I oransje farge er drømmen. Jeg må nok jobbe hardere for å ha råd til dette. Det er 2 års ventetid, så hvis jeg vil gi meg selv en fin 40 års bursdagsgave burde jeg kanskje besøke Hermes butikken i Paris snart.

For Marie Nieuwlaat startet veskemanien i studietiden, hun falt pladask for en sort Alexander Wang Brenda. Da hun reiste til New York for fire år siden gikk endelig veskedrømmen i oppfyllelse, og siden har hun ikke klart å stoppe.

Det begynte med at jeg aldri gikk med veske fordi jeg aldri fant noe jeg likte. I studietiden falt jeg hodestups for en Alexander Wang veske på Eger. Jeg kjøpte den et halvt år senere i New York. Mamma mente jeg ikke hadde råd til en så dyr veske mens jeg var student, men mine oppsparte lommepenger kunne enten gå til masse små ting eller et par store. Det endte opp med at jeg måtte låne penger av venninnen min for å ta flytoget hjem etter turen. Det er mitt beste kjøp, og etter det ble interessen stor generelt for kvalitetsvesker og sko.

Etter den første Brenda´en har hun nå utvidet samlingen til tre like vesker i forskjellige farger. Den siste gikk hun til innkjøp av for bare tre uker siden, og Balenciaga City er neste veske på listen.

Marie handler svært sjeldent vesker på impuls, men sier at når hun først har en veske i tankene blir hun svært revet med. Hun tar gjerne av sparepenger og dropper fint en bytur eller to, for å finansiere den dyre hobbyen.