Gamle klær – Nye antrekk

Vintage og redesign har vært en trend en god stund. Vi leter i mors skap etter gamle klær fra 70-80 tallet og graver frem kreativiteten til å matche plaggene til nye kule antrekk!

Skrevet av Anne Marthe Lilleby. 30.01.2014

Vintage klær og gjenbruk har vært en trend som har foregått en god stund. Mange assosierer kanskje hipster stilen med dette, og det er ikke så rart siden det er den store retromoten. Men du trenger ikke å være hipster selv om du klarer å finne frem gamle klær og klarer å gjøre de om til nye, kule antrekk. Hvert eneste år kaster vi 120.000 tonn med klær i Norge og svært lite av det blir resirkulert. Vi kjøper mer og mer, men bruker mindre. Dette er kritisk og vi burde bli flinkere til å bruke det vi allerede har. Vær kreativ, spør om du kan ta en titt i skapet til noen du kjenner. Enten om det er moren din sitt, venninnen eller til og med bestemoren din sitt skap. Husk at mange moter kommer ofte tilbake, kanskje med en ny vri, men det samme grunnlaget ligger alltid der.

Det er heller ingen tvil om  at det har vært stor suksess rundt boken sy om til Jenny Skavlan. Det er ikke sjeldent at kjendisen dukker opp på rød løper med redesignede antrekk heller. Så det at en kjendis går foran som et forbilde og inspirasjon til oss andre er flott.

Dette er klærne vi fant:

Den røde kjolen var helt ny på 70-tallet, men er like fin i dag. Det er den perfekte sommerkjole og med et par ballerinas eller seiler sko blir det et sukkersøtt antrekk. Eller som i dette tilfellet, sleng på et par høye heler. Det kan aldri slå feil.

Skjørtet er også fra 70-tallet og den hvite blusen er fra 80-tallet og har de kjente skulderputene.

Er det kjølig ute så ta på deg en blazer. Som denne navy blå blazeren med skulderputer, som er en viktig del av moten på 80-tallet.

Det finnes også mange gamle og kule vesker der ute. Spesielt skinn vesker, de blir bare finere og mer verdifulle etter hvert eneste år som går.

Det skal ikke så mye til for å gjøre om gamle ting eller klær om noe nytt og kult. Av og til trengs det bare å matches med noen nye plagg eller kanskje klippe av en arm eller noen endringer under symaskinen og voilà, du har ett nytt antrekk. Et pluss er jo også at du får et helt unikt og særegent plagg som ingen andre har. Og hvem vet, kanskje du finner ut at du har en indre designer inni deg?

 

    Skrevet av

                         Anne Marthe Lilleby